A Magna Módszer

A Magna módszer azon az elképzelésen alapszik, hogy az emberi szervezet energiavonalakból áll. Ha megváltoznak ezek a vonalak, akkor keletkeznek a betegségek. Amikor megsemmisítjük ezeket a változásokat, tehát az eredeti harmóniát állítjuk helyre, akkor visszatér az egészség. Ez a harmónia a ying-yang, a pozitív és negatív erők egyensúlyán alapszik, tehát az emberi szervezetet energia segítségével arra kell kérni, hogy a normál energiaszintet elérje, és azt stabilizálja. Ez az energia mindenhol ott van, benne élünk, az úgynevezett egységből jön.

Magna Zoltán a diagnózist maga állítja fel – önmaga részére- orvosi leleteket nem használ. Rendelkezik az un. belső látással, anélkül meg tudja vizsgálni a belső szerveket, hogy megérintené őket. A gerincoszlop alapos megfigyelésével erősíti meg az állapotfelvételt.
Azt a nézetet képviseli, hogy a belső szervek és a csigolyák közt közvetlen kapcsolat van.

Magna Zoltán a betegségek oka után kutat, mert nem csak azok következménye érdekli őt.
Azután állapítja meg a szükséges kezelések számát, ami a probléma típusától függ. Energiát ad, ami egyfajta segítség a test, a szellem és a lélek működéséhez. A szervezet öngyógyító folyamatait serkenti.

Egyediség! Nincs semmilyen sablon a kezelésekben. Minden terápia egyéni, mert minden ember, minden betegség, minden körülmény különböző.